• Wyprzedaż!

Mąka migdałowa 1000 g

29,99 zł 1 / szt.
29,99 zł / kg
Brutto

Opis produktu

Mąka migdałowa 1000g

Mąka migdałowa jest bogata w składniki odżywcze. Może swobodnie zastępować mąkę pszenną, jednak mąka migdałowa różni się między innymi strukturą, dlatego należy ją dodawać w innych proporcjach. Ciężko takie proporcje określić, więc najlepiej jest samemu sprawdzić jaka ilość mąki nam odpowiada. Co prawda będziemy musieli prawdopodobnie poświęcić kilka pysznych ciast, ale myślimy, że będzie warto.

Co znajduje się w mące migdałowej? Z czego jest zrobiona? Skład

W naszej mące migdałowej nie ma żadnych zbędnych dodatków chemicznych, ani konserwantów. W jej składzie znajdują się jedynie migdały.

Zastosowanie mąki migdałowej. Co można z niej przygotować?

Mąka migdałowa jest niezbędnym składnikiem słodkich bezowych ciasteczek z kremem nazywanych makaronikami. Chętnie wykorzystuje się ją także do innych ciast, szczególnie wegańskich lub przygotowywanych na diecie ketogenicznej. Sprawdzi się też przy innych wypiekach czy słodkich daniach jak naleśniki czy racuchy. Mąkę migdałową można spożywać na surowo, więc polecamy dodawać ją do koktajli, płatków albo popularnego w Ameryce cookie dought. 

Mąka migdałowa - właściwości i wartości odżywcze

Mąka migdałowa jest nie tylko bardzo smaczna, ale i odżywcza. Zawiera sporą ilość tłuszczów nienasyconych i białka, za to niewiele węglowodanów, dlatego korzysta się z niej na diecie ketogenicznej. W mące migdałowej można znaleźć także potas, magnez, wapń, sód, żelazo i witaminy. Spożywanie mąki migdałowej może zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy czy glikemii po posiłkowej, a także występowania chorób serca. Co więcej mąka migdałowa nie powinna zawierać glutenu.

Dla kogo mąka migdałowa jest odpowiednia? Komu ją polecamy?

Mąkę migdałową poleca się osobom na diecie ketogenicznej czy odchudzającej. Mogą po nią sięgać także osoby chorujące na celiakię, nadciśnienie lub ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu. Z mąki migdałowej chętnie korzystają osoby na diecie wegańskiej i wegetariańskiej.

Przechowywanie mąki migdałowej

Mąkę migdałową trzeba przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu suchym i chłodnym miejscu. Do przechowywania zalecamy używać oryginalne opakowanie lub przełożyć mąkę do innego szczelnego szklanego lub plastikowego pojemnika.

Jak długo po otwarciu można przechowywać mąkę migdałową? 

Mąka migdałowa to mąka, która niestety psuje się dosyć szybko. Przechowywana w temperaturze pokojowej, po otwarciu powinno się ją zużyć w przeciągu trzech miesięcy. Jeśli mąkę migdałową trzymamy w lodówce to powinna być odpowiednia do pół roku po otwarciu.

Jaki jest termin przydatności do spożycia naszej mąki migdałowej 1000g?

Na chwilę obecną na naszej stronie internetowej nie ma podanych informacji na temat terminu przydatności do spożycia, dlatego jeśli chcesz poznać termin przydatności to zachęcamy do kontaktu telefonicznego przez e-mail, Facebooka lub Instagrama.

Czy warto kupować mąkę migdałową? Cena

Mąka migdałowa należy do jednego z droższych rodzajów mąki. Za 500 gramów mąki migdałowej zapłacimy około 20 złotych i więcej.

Mąka migdałowa - gramatura

Mąka migdałowa w naszym sklepie internetowym jest dostępna w dwóch rozmiarach: mąka migdałowa 1000 gramów i mąka migdałowa 500 gramów.

Co wyróżnia mąkę migdałową z naszego sklepu?

Mąka migdałowa z naszego sklepu online ma wysoką jakość, przystępną cenę i jest w wygodnym opakowaniu. Produkty w naszym sklepie są pakowane ręcznie, dzięki czemu możemy ją dokładniej  sprawdzać i zapewniać jak najwyższą jakość, aby do waszych domów trafiło jedynie to, co najlepsze.

Opinie naszych klientów o mące migdałowej 1000g

Osoby odwiedzające nasz sklep chętnie kupują mąkę migdałową, którą oferujemy. Chwalą jej wysoką jakość i odpowiednią strukturę. Dzięki wygodnemu opakowaniu jej przechowywanie jest znacznie łatwiejsze.

Jakie inne artykuły, oprócz mąki migdałowej 1000g, warto u nas sprawdzić? Polecane produkty

W naszej domowej spiżarni z łatwością można znaleźć wiele produktów, które przydadzą się nam w kuchni na co dzień. Poza mąkami są to makarony, cukry, kawy, herbaty, napoje, dżemy i konfitury, musli, miody, przyprawy jednoskładnikowe i inne. Ponadto zachęcamy do sprawdzenia naszych orzechów, bakalii i owoców suszonych, owoców kandyzowanych, bakalii w czekoladzie

Natomiast na naszym blogu znajduje się wiele smacznych wegańskich przepisów, które mogą być inspiracją w waszej kuchni. Polecamy również zapoznać się z ofertą Zero Waste, gdzie produkty pakujemy do specjalnych papierowych torebek, aby zmniejszyć ilość produkowanego plastiku.

100% migdał mączka, bez konserwantów.

Migdały. Produkt może zawierać: orzechy ziemne, inne orzechy, dwutlenek siarki, mleko, nasiona sezamu, gluten.

Wartości odżywcze na 100 g

Energia: 645 kcal

Tłuszcze: 54,1 g

Tłuszcze nasycone: 4,22 g

Węglowodany: 17,86 g

Cukry: 3,57 g

Białko: 24,1 g

Sól: <0,01 g

USA

Opinie klientów

Zaloguj się, żeby wystawić opinię

5.0
Na podstawie
1 opinii
Klient sklepu Promienie Słońca
Dobra jakość i cena
zweryfikowana
Jak zbieramy opinie?
Newsletter

Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!

Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!