Biała czekolada w pastylkach 1000 g

49,99 zł 1 / szt.
49,99 zł / kg
Brutto

Opis produktu

Czekolada biała w pastylkach - co to?

Co jest słodkie, rozpływające się w ustach i przepyszne? Nasze czekolada biała w pastylkach! Uwielbiana i chętnie kupowana przez naszych klientów świetnie sprawdza się w kuchni jako dodatek do dań, a także przekąska. 

Co wyróżnia białą czekoladę w pastylkach z naszego sklepu internetowego od innych?

Naszą czekoladę wyróżnia świetna jakość, smak, kremowa struktura, a także forma. Dzięki kształtowi pastylek, wygodnie się ją je i łatwo jest z niej przygotować desery lub inne dania. Co więcej nasza czekolada pochodzi z Francji, która słynie z dużej ilości spożycia czekolady, co jest gwarancją dobrej jakości.

Zastosowanie czekolady białej w pastylkach

Czekoladę w pastylkach można jeść samą, jakby to była czekolada pakowana w tabliczkach, ale nie tylko. Białą czekoladę najczęściej używa się do przygotowywania deserów - różnych kremów, polew, trufli. Polecamy przygotować z niej przepyszną gorącą czekoladę, do której można dodać na przykład owoc maliny lub syrop malinowy z miodem, które dostępne są w naszym sklepie internetowym. Zachęcamy także do sprawdzenia naszych malin w syropie.

Po więcej kulinarnych inspiracji, zapraszamy na naszego bloga, gdzie znajduje się wiele przepysznych wegańskich przepisów.

Czy warto sięgać po czekoladę białą w pastylkach? Właściwości

Czekoladę białą nie poleca się często jeść głównie ze względu na brak miazgi kakaowej i sporą zawartość tłuszczu, ale ona także może dostarczyć nam wiele minerałów. W naszej białej czekoladzie w pastylkach można znaleźć witaminy A, D, E, K oraz te z grupy B, a także kwasy omega-3 i omega-6, kwas foliowy, magnez, fosfor, wapń, żelazo 

Co znajduje się w czekoladzie białej w pastylkach? Skład

Głównymi składnikami białej czekolady (nie tylko naszej białej czekolady w pastylkach) jest tłuszcz roślinny, najczęściej palmowy, i cukier. W czekoladzie z naszego sklepu internetowego można znaleźć również mleko w proszku, laktozę oraz inne składniki w niewielkich ilościach, które mają za zadanie nadać jej kremowej konsystencji.

Czy biała czekolada to czekolada?

Chociaż sporo osób uważa, że czekolada biała nie jest czekoladą, ponieważ nie zawiera miazgi kakaowej, to jest ona zaliczana do czekolad. Ziarno kakaowca składa się z tłuszczu niemal w 50%, więc pewna jego część zawarta jest w białej czekoladzie i podobnie do czekolady mlecznej i czekolady deserowej, także zawiera kofeinę.

Jak przechowywać białą czekoladę w pastylkach?

Czekoladę powinno przechowywać się w szczelnie zamkniętym opakowaniu, co zdecydowanie ułatwiają nasze torebki zamykane strunowo. Ponadto warto, aby znajdowała się w suchym i chłodnym miejscu, ale lepiej nie w lodówce.

Jak długo można przechowywać czekoladę białą w pastylkach?

Jeśli czekoladę białą w pastylkach przechowujemy w odpowiedni sposób, to można ją trzymać nawet do 12 miesięcy od otwarcia. Czasami na czekoladzie pojawia się charakterystyczny biały nalot, ale nie trzeba się nim martwić, ponieważ jest to skrystalizowany tłuszcz, który wydobył się z czekolady, prawdopodobnie przez przechowywanie jej w zbyt wysokiej temperaturze. Jeśli nalot przypomina meszek, wtedy jest to pleśń.

Cena naszej czekolady białej w pastylkach

Cena naszej czekolady nie jest bardzo wysoka. Gwarantujemy dobrą jakość czekolady białej w pastylkach, jednocześnie starając się, aby jej cena była jak najbardziej przystępna i adekwatna do jakości oraz ilości produktu, który trafia do Waszych domów.

Co sądzą klienci o naszej czekoladzie białej w pastylkach?

Czekolady w pastylkach są jednym z najchętniej kupowanych produktów w naszym sklepie. Wiele osób docenia jej smak, przystępną cenę, a także wygodę w użyciu. Czekolada biała w pastylkach łatwo się rozpuszcza, kiedy chcemy dodać ją na przykład do kremu, ale świetnie sprawdza się też jako ozdoba wielu deserów.

Komu polecamy czekoladę białą w pastylkach?

Białą czekoladę w pastylkach polecamy wszystkim wielbicielom słodyczy, a także tym, którzy uwielbiają piec, przygotowywać desery. Białej czekolady nie zaleca się diabetykom ze względu na sporą zawartość cukru oraz osobom, które chcą zrzucić parę kilogramów, ponieważ ma dużo tłuszczu, dlatego zamiast czekolady białej w pastylkach polecamy czekoladę mleczną w pastylkach lub czekoladę deserową w pastylkach, które mają zdecydowanie mniejszą ilość zarówno cukru, jak i tłuszczu.

Jakie inne produkty polecamy z naszego sklepu internetowego?

Nasz sklep oferuje wiele produktów, które przydają się w kuchni na co dzień - mąkimakaronykasze, a także ciekawe, mniej znane - błonnikiowoce w syropieowoce liofilizowane. Zachęcamy do sprawdzenia naszego bogatego asortymentu.

Polecamy również ofertę Zero Waste, gdzie produkty pakujemy w specjalne torebki, aby, w trosce o nasze środowisko, ograniczać ilość produkowanego plastiku. Zapraszamy też na naszego bloga, na którym, poza wegańskimi przepisami, można znaleźć roślinne ABC i poczytać o właściwościach produktów, które jemy. 

cukier, w pełni uwodornione tłuszcze roślinne (ziarna palmowe), odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, emulgator: E322 lecytyna sojowa, aromat (wanilia).

Na terenie zakładu występują alergeny: orzechy ziemne, inne orzechy, sezam, gluten, soję, mleko, seler, dwutlenek siarki.

Wartości odżywcze w 100 g produktu

Wartość energetyczna: 2386 kJ/570 kcal

Tłuszcz: 35 g

w tym kwasy tłuszczone nasycone: 35 g

Węglowodany: 61 g

w tym cukry: 61 g

Białko: 2,7 g

Sól: 0,11 g

Francja

Opinie klientów

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii

Zaloguj się, żeby wystawić opinię

Newsletter

Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!

Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!