MÓJ KOSZYK

Koszyk jest pusty
SUMA: 0.00 zł

BLOG

Dlaczego warto jeść orzechy? Sprawdzamy!
Dlaczego warto jeść orzechy? Sprawdzamy!
Są pyszne i nie tylko! Ale jakie wybrać? To dopiero trudny orzech do zgryzienia.


Czytaj więcej

Veganuary, czyli roślinny początek nowego roku
Veganuary, czyli roślinny początek nowego roku
Styczniowe wyzwanie, które jednoczy tysiące osób we wspólnym postanowieniu.


Czytaj więcej

Owsiano-fistaszkowe batony bez dodatku cukru
Owsiano-fistaszkowe batony bez dodatku cukru
Bez pieczenia, na bazie składników, które zawsze warto mieć w domowej spiżarni.


Czytaj więcej

Sałatka z soczewicą, komosą i marchewką
Sałatka z soczewicą, komosą i marchewką
Pożywna, sycąca sałatka z sezamowym sosem tahini na mały i bardzo duży apetyt.


Czytaj więcej

Wieloziarniste krakersy z nasion i orzechów
Wieloziarniste krakersy z nasion i orzechów
Prosty przepis na chrupiącą przekąskę, lekkie pieczywo i dodatek do zup w jednym.


Czytaj więcej

Wegańskie pierniki — w świątecznym klimacie
Wegańskie pierniki — w świątecznym klimacie
Korzenne pierniczki-witrażyki z lukrem barwionym liofilizowanymi owocami.


Czytaj więcej

Nerkownik, czyli roślinny sernik na święta
Nerkownik, czyli roślinny sernik na święta
Idealne ciasto na świąteczny czas dla roślinożerców i nie tylko.


Czytaj więcej

Orzechy w karmelu, jak ze świątecznego jarmarku
Orzechy w karmelu, jak ze świątecznego jarmarku
Smak i zapach zimowego specjału prosto z domowej kuchni.


Czytaj więcej

Fistaszkowo-precelkowe ciasteczka bez pieczenia
Fistaszkowo-precelkowe ciasteczka bez pieczenia
Ekspresowe i bez bałaganu: kanapeczki z masła orzechowego, precelków i czekolady.


Czytaj więcej

Wegańskie cynamonki prosto z tortownicy
Wegańskie cynamonki prosto z tortownicy
Bułeczki na jesienną chandrę pełne cynamonu i orzechów pekan.


Czytaj więcej

Jakie są rodzaje ryżu i do czego ich używać?
Jakie są rodzaje ryżu i do czego ich używać?
Basmati, jaśminowy, parabolied, brązowy czy czarny? Bierzemy wszystkie pod lupę!


Czytaj więcej

Płatki drożdżowe - właściwości i zastosowanie
Płatki drożdżowe - właściwości i zastosowanie
Ile i jak je jeść oraz czym różnią się od zwykłych drożdży?


Czytaj więcej

Muhammara, pasta z papryki i orzechów
Muhammara, pasta z papryki i orzechów
Idealny pomysł na jesienny lunch, kanapkowe smarowidło i dip w jednym.


Czytaj więcej

Czy wiesz, co w roślinnej spiżarni piszczy?
Czy wiesz, co w roślinnej spiżarni piszczy?
Przegląd wegańskich produktów, które zawsze warto mieć pod ręką.


Czytaj więcej

Crumble owsiane z sosem z kaszy jaglanej
Crumble owsiane z sosem z kaszy jaglanej
Niezawodny, roślinny i bezglutenowy deser, który może na nas czekać w zamrażarce.


Czytaj więcej

Najlepsze wegańskie
Najlepsze wegańskie "Chocolate Chip Cookies"
Słodki, amerykański klasyk w roślinnym wydaniu: bez nabiału, jajek i masła!


Czytaj więcej

Roślinne lody o smaku
Roślinne lody o smaku "Tysiąca i jeden nocy"
Niesamowite lody z ciecierzycy: bez nabiału, glutenu, cukru i bez maszynki do lodów!


Czytaj więcej

Błyskawiczny deser chia z truskawkami i bazylią
Błyskawiczny deser chia z truskawkami i bazylią
Roślinny i bezglutenowy rarytas dla każdego łasucha. Do zrobienia w kilka chwil!


Czytaj więcej

Najlepszy, kremowy hummus z białej fasoli
Najlepszy, kremowy hummus z białej fasoli
Idealny do letniego grilla — fasolowy dip z czosnkiem, koperkiem i cytryną.


Czytaj więcej

Złota owsianka z kurkumą i kandyzowanymi owocami
Złota owsianka z kurkumą i kandyzowanymi owocami
Przepis na duży słój owsiankowej mieszanki, który uratował niejedno śniadanie.


Czytaj więcej

Tajska sałatka z pikantnym sosem orzechowym
Tajska sałatka z pikantnym sosem orzechowym
Pełna tekstur oraz smaków sałatka w azjatyckim klimacie i na każdą porę roku.


Czytaj więcej

Recyklingowe cake pops, czyli bajaderka na patyku
Recyklingowe cake pops, czyli bajaderka na patyku
Prosty i szybki sposób na wykorzystanie pozostałości po świątecznej rozpuście.


Czytaj więcej

Przełomowa pasta bezjajeczna z czarnuszką
Przełomowa pasta bezjajeczna z czarnuszką
Roślinna oszustka: lekka pasta z siekanym „białkiem” i domowym majonezem.


Czytaj więcej

Proste, wegańskie sery z nasion i orzechów
Proste, wegańskie sery z nasion i orzechów
Roślinny parmezan, kremowy smarowaniec i kanapkowiec gotowe w 5, 25 i 45 minut.


Czytaj więcej

Bakaliowy mazurek w roślinnym wydaniu
Bakaliowy mazurek w roślinnym wydaniu
Wielkanocny specjał z domową konfiturą daktylowo-figową i mnóstwem orzechów.


Czytaj więcej

Domowe, roślinne mleka z orzechów i nasion cz.01
Domowe, roślinne mleka z orzechów i nasion cz.01
Wielki test: mleko migdałowe, kokosowe, jaglane z orzechów brazylijskich i nerkowca.


Czytaj więcej

Gładka i kremowa nutella domowa ♡
Gładka i kremowa nutella domowa ♡
Słodki, śniadaniowy klasyk z orzechów laskowych, brazylijskich i kakao.


Czytaj więcej

Zero Waste - styl życia w teorii i praktyce
Zero Waste - styl życia w teorii i praktyce
Zasady 5R, czyli powrót do konsumenckiej równowagi w pięciu krokach.


Czytaj więcej

×