Czekolada deserowa w pastylkach 1000 g

59,99 zł 1 / szt.
59,99 zł / kg
Brutto

Opis produktu

Czekolada deserowa w pastylkach - co to?

Chyba każdy z nas bardzo dobrze wie, czym jest czekolada. Przepyszna, rozpływająca się w ustach słodycz, którą uwielbia niemal każdy. Samy bardzo dobrze wiemy, jak jedzenie czekolady wygląda - “tylko jedna kostka” nagle zamienia się w całą tabliczkę. Nasz sklep natomiast, proponuje czekoladę deserową w pastylkach, która jest niesamowicie smaczna, a dodatkowo wygodnie sią ją je - nie trzeba jej już dzielić na kostki. Co więcej świetnie sprawdza się w kuchni.

Co można znaleźć w naszej czekoladzie deserowej w pastylkach? Skład

Przede wszystkim w czekoladzie deserowej w pastylkach jest miazga kakaowa. To właśnie dzięki niej czekoladę możemy nazywać czekoladą. Ponadto zawiera tłuszcz kakaowy oraz cukier, dzięki któremu czekolada ma przyjemniejszy, trochę łagodniejszy smak. W składzie naszej czekolady znajduje się również lecytyna sojowa, która powszechnie jest dodawana do żywności i w przypadku czekolady, zapewnia jej gładką, aksamitną strukturę oraz przedłuża jej trwałość. Nieco inaczej działa dodatek E476, który w żaden sposób nie jest szkodliwy i bardzo często można go znaleźć w produktach spożywczych, ponieważ poprawia ich jakość. Nasza czekolada deserowa w pastylkach zawiera jeszcze aromat waniliowy. To dzięki niemu jest tak pyszna i chętnie sięgamy po więcej.

Dlaczego warto sięgać po czekoladę deserową w pastylkach? Właściwości

Przez bardzo długi okres czekoladę uważało się za niezdrową. Sądzono, że powoduje próchnicę czy podnosi cholesterol. Obecnie, po wielu badaniach wiemy, że czekolada nie jest taka zła jak się wydaje. 

Czekolada deserowa w pastylkach jest świetnym źródłem wielu minerałów - magnezu, który może wspomagać pracę układu nerwowego i polepszać jakość snu, żelaza, które jest niezbędne przy produkcji czerwonych krwinek, flawonoidy, które mogą hamować utlenianie “złego” cholesterolu i wiele innych. Czekolada deserowa może także zapobiegać zawałom serca, tworzeniu się zakrzepów i wbrew pozorom zapobiegać próchnicy - próchnica jest powodowana przez cukier, natomiast kakao ma właściwości przeciwpróchnicze. Często czekoladę poleca się jeść w okresie jesienno-zimowym, ponieważ może poprawiać pracę układu odpornościowego i wspierać osłabiony organizm.

Do czego użyć czekolady deserowej w pastylkach? Zastosowanie

Dzięki temu, że nasza czekolada deserowa jest pod postacią niewielkich pastylek, świetnie sprawdza się w kuchni. Można z niej przygotować przepyszną polewę do ciast, upiec popularne chocolate chip cookie lub zrobić pyszną gorącą czekoladę do picia. Do tego, co chcemy zrobić z czekolady, ogranicza nas jedynie wyobraźnia. 

Po trochę inspiracji zapraszamy na naszego bloga, gdzie można znaleźć wiele wegańskich przepisów, gdzie możesz znaleźć naszą wersję na chocolate chip cookie czy owsiano-fistaszkowe batony bez dodatku cukru i wiele innych

Czym różni się czekolada deserowa od czekolady gorzkiej?

Czekoladę deserową na półce możemy umieścić pomiędzy czekoladą gorzką i mleczną. Czekolada mleczna zazwyczaj zawiera w sobie około 25% masy kakaowej, czekolada gorzka 70%, a deserowa ma jej między 30, a 70%. 

Czekolada deserowa, w porównaniu do czekolady gorzkiej ma delikatniejszy smak i jest przy tym mniej słodka od mlecznej, ale jest wytrawna, dzięki czemu świetnie sprawdza się w kuchni nie tylko przy deserach. 

Jak odpowiednio przechowywać czekoladę deserową w pastylkach?

Czekoladę powinno się trzymać w ciemnym i chłodnym miejscu, aby się nie roztopiła i zachowała swoją przyjemną strukturę. Nie poleca się przechowywać w lodówce. 

Jeśli czekoladę poddana zbyt wysokiej temperaturze nie tylko straci swoją konsystencję, ale i połysk. 

Jak długo można przechowywać czekoladę deserową w pastylkach? 

Dobrze przechowywaną czekoladę deserową w pastylkach można spożywać nawet do dwóch lat po jej otwarciu. Pojawiający się czasami biały nalot, jeśli nie ma meszku, nie jest pleśnią. Taką czekoladę można spokojnie jeść, ponieważ jest to tylko skrystalizowany tłuszcz, który się wydobył przez przechowywanie czekolady w zbyt wysokiej temperaturze.

Czy warto kupować czekoladę deserową w pastylkach? Cena

Dbamy o to, aby produkty w naszym sklepie były jak najlepszej jakości, a ich cena jak najbardziej przystępna dla naszych klientów. Nasza czekolada deserowa w pastylkach, w porównaniu do cen popularnych czekolad w tabliczkach, jest niewiele droższa, jednak jej cena odpowiada jakości naszego produktu.

Co klienci sądzą na temat naszej czekolady deserowej w pastylkach?

Wielu naszych klientów ceni czekoladę deserową w pastylkach za przepyszny smak oraz bardzo dobrą jakość. Idealnie współpracuje podczas gotowania, ale chętnie jest też podjadania prosto z opakowania. 

Kto powinien spróbować naszej czekolady deserowej w pastylkach? Komu ją polecamy?

Czekoladę deserową w pastylkach polecamy cukiernikom zarówno tym profesjonalnym, jak i amatorskim oraz dopiero początkującym, ale nie tylko. Po naszą czekoladę powinien sięgnąć każdy miłośnik tej słodyczy, a nawet osoby będące na diecie. Chociaż czekolada deserowa zawiera cukier, warto od czasu do czasu zjeść ją w niewielkich ilościach, co może korzystnie wpłynąć na pracę naszego organizmu. Czekolada bez cukru jest raczej przeznaczona dla diabetyków, niż osób, które chciałyby pozbyć się kilku kilogramów.

Co wyróżnia naszą czekoladę deserową w pastylkach od innych?

Nasza czekolada deserowa w pastylkach, to czekolada francuska, która jest jedną z lepszych na świecie, ale nie ma się co dziwić, skoro Francuzi są jednym z narodów, który je jej najwięcej. Czekolada z naszego sklepu charakteryzuje się wysoką jakością, wyjątkowym smakiem i przyjmą strukturą, przez co rozpływa się w ustach.

Co ciekawego można znaleźć w naszym sklepie internetowym, poza czekoladą deserową w pastylkach?

W naszym sklepie internetowym można znaleźć 3 rodzaje czekolad do picia, poza czekoladą deserową są to czekolada mleczna oraz czekolada biała. Zachęcamy do sprawdzenia naszych innych produktów między innymi orzechów w czekoladzie i owoców w czekoladzie, a w szczególności nasze ulubione orzechy włoskie w gorzkiej czekoladzie, migdały w białej czekoladzie z tiramisu oraz wiśnie w gorzkiej czekoladzie

Polecamy także artykuły z naszej domowej spiżarni, które mogą się przydać w kuchni na co dzień. 

cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy: E476.

Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.

Wartości odżywcze w 100 g produktu

Wartość energetyczna: 2273 kJ/543 kcal

Tłuszcz: 33,8 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 20,3 g

Węglowodany: 51,7 g

w tym cukry: 49,5 g

Białko: 6,6 g

Sól: 0,01 g

Francja

Opinie klientów

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii

Zaloguj się, żeby wystawić opinię

Newsletter

Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!

Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!