• Wyprzedaż!
  • bestseller

Kukurydza popcorn 1000 g

8,99 zł 1 / szt.
Brutto

Opis produktu

Kukurydza była uprawiana już 6 tysięcy lat temu w Meksyku. Za jej odkryciem stoi Krzysztof Kolumb, który nadał jej nazwę „mais”. Mimo iż kukurydza była znana człowiekowi już od dawna, to dopiero w 1885 roku nastąpił przełom, kiedy maszyna do robienia prażonej kukurydzy trafiła na rynek.

Prażyć możemy niemal każdy rodzaj kukurydzy, wolno to zrobić samodzielnie używając zwykłego tłuszczu np. masła lub oleju kokosowego. Mimo iż Popcorn może wydawać się niezdrową przekąską, to jest bardzo dobrym źródłem manganu, składniku mineralnego wpływającego na funkcjonowanie kości.

Smak popcornu zależny od rodzaju kukurydzy, którą poddamy prażeniu. Oferowana przez nas odmiana kukurydzy Dobosz uważana jest za jedną z najlepszych odmian do prażenia.

Popcorn głównie używamy jako przekąski podczas wieczornych seansów i spotkań, jednak niesolony można dodać do musli.

Sposób przygotowania: rozgrzewamy olej w garnku do minimum 180°C, następnie wrzucamy kukurydzę i podgrzewamy. Podgrzewając, często wstrząsamy garnkiem, aż ziarna przestaną strzelać. Koleinie zdejmujemy pokrywę i przesypujemy popcorn do miski, po czym możemy go przyprawić solą.

Kukurydza popcorn

Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.

Wartości odżywcze na 100 g

Energia: 365 kcal

Tłuszcze: 5 g

Tłuszcze nasycone: 0.7 g

Węglowodany: 74 g

Cukry: 0 g

Białko: 9 g

Sól: 0.09 g

Argentyna

Oceny i komentarze
Ten produkt nie ma jeszcze opinii. Daj nam znać co o nim sądzisz.
Opinie: 0 / 0
Twoja ocena:*

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych danych zgodnie z polityką prywatności.

* Pola wymagane

0 z 0 opinii
Newsletter

Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!

Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!