Pesto pistacjowe

Pesto pistacjowe

Pesto dla lubiących pistacje!

  • Wegańskie przepisy

  • Roślinne ABC

  • Na obiad i lunch

  • Pasty i smarowidła

  • Pesto pistacjowe to oryginalna odmiana klasycznego pesto. Komponuje się idealnie z makaronem, kanapką czy sałatką. Pistacje, które stanowią główny składnik tego przepisu, są bogate w zdrowe tłuszcze, białko i błonnik, a także są źródłem witamin i minerałów. Połączenie ich smaku z nutą świeżej bazylii, mięty i płatków drożdżowych daje niecodzienny efekt. Dodatek czosnku, soku z cytryny, soli i pieprzu natomiast podkręca jego wyrazistość.

    To proste i szybkie w przygotowaniu pesto możesz przechowywać w lodówce, dzięki czemu masz zawsze pod ręką smaczną i zdrową pastę do różnych dań. Dodaj chlust oliwy na wierzch, aby zapobiec utlenianiu i zepsuciu się pesto.

       

       

    ŚWIEŻE PESTO PISTACJOWE Z PŁATKAMI DROŻDŻOWYMI:

    Krok 1.

    Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i pulsacyjnie rozdrabniamy, do momentu aż powstanie odpowiedniej konsystencji pesto.

    WSKAZÓWKA:

    *pesto przechowuj w słoiczku w lodówce. Aby zapobiec jego zepsuciu, umieść chlust oliwy na wierzchu. 

    *przepis jest w 100% wegański

    Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała: 

    Martyna z bloga @małakuchnia_

    Komentarze

    Pokaz więcej