Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto
Warto założyć konto, aby:
- - kupować szybciej i wygodniej
- - tworzyć listy ulubionych produktów
- - mieć wgląd do historii i statusu swoich zamówień.
0,00 zł
Twój koszyk
(0)
Koszyk jest pusty
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
Pesto pistacjowe
Pesto dla lubiących pistacje!
Wegańskie przepisy
Roślinne ABC
Na obiad i lunch
Pasty i smarowidła
Pesto pistacjowe to oryginalna odmiana klasycznego pesto. Komponuje się idealnie z makaronem, kanapką czy sałatką. Pistacje, które stanowią główny składnik tego przepisu, są bogate w zdrowe tłuszcze, białko i błonnik, a także są źródłem witamin i minerałów. Połączenie ich smaku z nutą świeżej bazylii, mięty i płatków drożdżowych daje niecodzienny efekt. Dodatek czosnku, soku z cytryny, soli i pieprzu natomiast podkręca jego wyrazistość.
To proste i szybkie w przygotowaniu pesto możesz przechowywać w lodówce, dzięki czemu masz zawsze pod ręką smaczną i zdrową pastę do różnych dań. Dodaj chlust oliwy na wierzch, aby zapobiec utlenianiu i zepsuciu się pesto.
ŚWIEŻE PESTO PISTACJOWE Z PŁATKAMI DROŻDŻOWYMI:
- ½ szklanki świeżej bazylii
- ¼ szklanki świeżej mięty
- 100 g pistacji łuskanych niesolonych
- 3 łyżki płatków drożdżowych
- 120g oleju lnianego
- sok z połowy cytryny
- 1 ząbek czosnku
- szczypta soli (ja używałam gruboziarnistej)
- 5-8 ziaren pieprzu
Krok 1.
Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i pulsacyjnie rozdrabniamy, do momentu aż powstanie odpowiedniej konsystencji pesto.
WSKAZÓWKA:
*pesto przechowuj w słoiczku w lodówce. Aby zapobiec jego zepsuciu, umieść chlust oliwy na wierzchu.
*przepis jest w 100% wegański
Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała:
Martyna z bloga @małakuchnia_
Produkty z przepisu
Pistacje naturalne bez skorupy 250 g
★
★
★
★
★
4.6
Cena
28,49 zł
Cena regularna
29,99 zł
113,96 zł / kg
- Wyprzedaż!
- -5%
- bestseller
- -5%
- promocja
- Wyprzedaż!
- -5%
- -5%
- promocja
Komentarze