Kulki z pasty migdałowej

Kulki z pasty migdałowej

Uwaga, jest słodko

  • Przekąski

  • Pasty i smarowidła

  • Ciasta i ciasteczka

  • Przepis na kulki z pasty migdałowej… Są one idealne dla miłośników orzechów oraz czekolady. Nadadzą się świetnie jako przekąska do popołudniowej kawy, ale także jako deser na przyjęcie czy aby dostarczyć sobie energii po udanym treningu.

    Połączenie kremowego masła z migdałów z chrupiącymi płatkami migdałowymi, a następnie obtoczenie go w gorzkiej polewie czekoladowej i udekorowanie solą oraz suszonymi kwiatami bądź płatkami migdałowymi to rozpływające się w ustach połączenie smakowe. Gotowe kulki zaskakują nie tylko swoim smakiem, ale estetycznym wyglądem.

       

       

    KULKI Z MASŁA ORZECHOWEGO:

    (ok. 16 sztuk)

    polewa:

    Krok 1.

    Krem z migdałów, płatki migdałowe, mąkę, syrop klonowy i sól łączymy ze sobą. Formujemy kulki i umieszczamy je w zamrażarce na 15min.

    Krok 2.

    Czekoladę roztapiamy razem z olejem kokosowym i syropem klonowym.

    Krok 3.

    Schłodzone kulki obtaczamy w czekoladzie i posypujemy solą, pokruszonymi migdałami i suszonymi bławatkami. Przechowujemy w lodówce.

    SMACZNEGO!

    Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała: 

    Martyna z bloga @małakuchnia_

    Komentarze

    Pokaz więcej