Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto
Warto założyć konto, aby:
- - kupować szybciej i wygodniej
- - tworzyć listy ulubionych produktów
- - mieć wgląd do historii i statusu swoich zamówień.
0,00 zł
Twój koszyk
(0)
Koszyk jest pusty
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
Kulki z pasty migdałowej
Uwaga, jest słodko
Przekąski
Pasty i smarowidła
Ciasta i ciasteczka
Przepis na kulki z pasty migdałowej… Są one idealne dla miłośników orzechów oraz czekolady. Nadadzą się świetnie jako przekąska do popołudniowej kawy, ale także jako deser na przyjęcie czy aby dostarczyć sobie energii po udanym treningu.
Połączenie kremowego masła z migdałów z chrupiącymi płatkami migdałowymi, a następnie obtoczenie go w gorzkiej polewie czekoladowej i udekorowanie solą oraz suszonymi kwiatami bądź płatkami migdałowymi to rozpływające się w ustach połączenie smakowe. Gotowe kulki zaskakują nie tylko swoim smakiem, ale estetycznym wyglądem.
KULKI Z MASŁA ORZECHOWEGO:
(ok. 16 sztuk)
- 130 g kremu z migdałów
- 2 łyżki płatków migdałowych + dodatkowa ilość do dekoracji
- 60 g mąki migdałowej
- 2 łyżki syropu klonowego/miodu
- szczypta soli
polewa:
- 80 g gorzkich dropsów czekoladowych
- ½ łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka syropu klonowego/miodu
- suszone bławatki
- pokruszone płatki migdałowe
- sól
Krok 1.
Krem z migdałów, płatki migdałowe, mąkę, syrop klonowy i sól łączymy ze sobą. Formujemy kulki i umieszczamy je w zamrażarce na 15min.
Krok 2.
Czekoladę roztapiamy razem z olejem kokosowym i syropem klonowym.
Krok 3.
Schłodzone kulki obtaczamy w czekoladzie i posypujemy solą, pokruszonymi migdałami i suszonymi bławatkami. Przechowujemy w lodówce.
SMACZNEGO!
Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała:
Martyna z bloga @małakuchnia_
Produkty z przepisu
- Wyprzedaż!
- Obecnie brak na stanie
- Wyprzedaż!
- Obecnie brak na stanie
- Wyprzedaż!
- bestseller
Komentarze