Chrupiąca bagietka z pesto pistacjowym, burratą i grillowanymi pomidorkami

Chrupiąca bagietka z pesto pistacjowym, burratą i grillowanymi pomidorkami

Smakowa podróż do Włoch

  • Na śniadanie

  • Roślinne ABC

  • Na obiad i lunch

  • Chrupiąca bagietka, kremowe pesto pistacjowe, aksamitna burrata i słodkie pomidorki – to połączenie, które smakuje jak lato we włoskim stylu. Proste składniki tworzą wykwintną całość: lekko orzechowe nuty pistacji, delikatność sera i soczystość pomidorów sprawiają, że każdy kęs to mała uczta. Idealna propozycja na szybki, ale efektowny lunch albo elegancką kolację w gronie przyjaciół.

           

    Chrupiąca bagietka z pesto pistacjowym, burratą i grillowanymi pomidorkami 

    (1-2 porcje)

    • bagietka 

    20 g Meditero: Pesto pistacjowe

    • burrata 

    • pomidorki koktajlowe  

    • rukola 

    • 3 ml oliwy 

    sól, pieprz    

    Krok 1.

    Bagietkę przekrój na pół i posmaruj pesto. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190℃, funkcja termoobieg, na 7-10 minut.

    Krok 2.

    W międzyczasie pomidorki przekrój na pół i podgrilluj na patelni z dodatkiem oliwy, soli i pieprzu.

    Krok 3.

    Na podpieczoną bagietkę wyłóż burratę, podgrillowane pomidorki i całość posyp rukolą.

       

    Smacznego! 💚

    Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała: 

    Martyna z bloga @slowik.martynaa

    Komentarze

    Pokaz więcej

    Zobacz podobne wpisy na blogu