
- - kupować szybciej i wygodniej
- - tworzyć listy ulubionych produktów
- - mieć wgląd do historii i statusu swoich zamówień.
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:

Marcepanowe lodowe batoniki
Zmień zdanie o marcepanie
Na słodko
Przekąski
Ciasta i ciasteczka
Nie lubisz marcepanu? Po tych lodach zmienisz zdanie! Marcepanowy krem Meditero sprawia, że te lody smakują jak z włoskiej lodziarni 😍 Zaskakująco pyszne, jak na coś, co ma w nazwie „marcepan”. Zapisz ten przepis i koniecznie wypróbuj!
Marcepanowe lodowe batoniki
(8 sztuk)
Składniki na pierwszą warstwę:
• 350 g mleczka kokosowego
• 190 g kremu marcepanowego Meditero
• 40 g syropu klonowego
Składniki na drugą warstwę (karmel):
• 20 g syropu klonowego
• 50 g mleczka kokosowego
Dodatkowo:
Polewa:
• ok. 300 g gorzkiej czekolady
• 2 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Krok 1.
Zblenduj wszystkie składniki na pierwszą warstwę. Wylej do naczynia silikonowego lub na wyłożony papier do pieczenia.
Krok 2.
Włóż do zamrażarki na kilka godzin. W tym czasie przygotuj karmel: wymieszaj ze sobą wszystkie składniki na gęstą masę.
Krok 3.
Na zmrożonej pierwszej masie rozsmaruj karmel i posyp posiekanymi migdałami. Włóż do zamrażarki na godzinę.
Krok 4.
Czekoladę rozpuść z odrobiną oleju. Zmrożone batoniki zanurzaj w roztopionej czekoladzie. Posyp siekanymi migdałami. Schłodź jeszcze przez godzinę.
Smacznego!
Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała:
Julia z bloga @szamakalama
Produkty z przepisu
- Obecnie brak na stanie
Zobacz podobne wpisy na blogu
Komentarze