Wegańskie placuszki na mące orkiszowej

Wegańskie placuszki na mące orkiszowej

Pomysł na śniadanie! 

  • Wegańskie przepisy

  • Na słodko

  • Na śniadanie

  • Na obiad i lunch

  • Wszelkiego rodzaju placuszki to idealny pomysł na śniadanie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sama pamiętam jak w moim lunchboxie do szkoły gościły właśnie tego rodzaju śniadania i po prostu je uwielbiałam. 

    Przepis na pyszne, wegańskie placuszki na mące orkiszowej. Są one idealnym wyborem na pożywne i smaczne śniadanie. Gotowe w zaledwie kilku krokach, zapewniają nie tylko wyśmienity smak, ale także pełnię witamin i składników odżywczych. Bez dwóch zdań, to danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy!

    WEGAŃSKIE PLACUSZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ:

    (21 sztuk)

    • 220g mąki orkiszowej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 2 łyżki cukru kokosowego
    • 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
    • 330g mleka/ napoju roślinnego
    • ½ łyżeczki soli

    KROK 1.

    Wszystkie składniki na placuszki łączymy ze sobą i odstawiamy ciasto na 15 min.

    KROK 2.

    Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu nakładamy po łyżce ciasta i smażymy placuszki z obu stron.

    KROK 3.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    SMACZNEGO!!

    *Placuszki są bardzo wilgotne i słodziutkie. Świetnie smakują z dodatkiem jogurtu i owocków/ z syropem klonowym/ lub klasyczne bez dodatków.*

    Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała: 

    Martyna z bloga @małakuchnia_

    Komentarze

    Pokaz więcej