Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto
Warto założyć konto, aby:
- - kupować szybciej i wygodniej
- - tworzyć listy ulubionych produktów
- - mieć wgląd do historii i statusu swoich zamówień.
0,00 zł
Twój koszyk
(0)
Koszyk jest pusty
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
Wegańskie placuszki na mące orkiszowej
Pomysł na śniadanie!
Wegańskie przepisy
Na słodko
Na śniadanie
Na obiad i lunch
Wszelkiego rodzaju placuszki to idealny pomysł na śniadanie zarówno na ciepło jak i na zimno. Sama pamiętam jak w moim lunchboxie do szkoły gościły właśnie tego rodzaju śniadania i po prostu je uwielbiałam.
Przepis na pyszne, wegańskie placuszki na mące orkiszowej. Są one idealnym wyborem na pożywne i smaczne śniadanie. Gotowe w zaledwie kilku krokach, zapewniają nie tylko wyśmienity smak, ale także pełnię witamin i składników odżywczych. Bez dwóch zdań, to danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy!
WEGAŃSKIE PLACUSZKI NA MĄCE ORKISZOWEJ:
(21 sztuk)
- 220g mąki orkiszowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru kokosowego
- 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego
- 330g mleka/ napoju roślinnego
- ½ łyżeczki soli
KROK 1.
Wszystkie składniki na placuszki łączymy ze sobą i odstawiamy ciasto na 15 min.
KROK 2.
Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu nakładamy po łyżce ciasta i smażymy placuszki z obu stron.
KROK 3.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!!
*Placuszki są bardzo wilgotne i słodziutkie. Świetnie smakują z dodatkiem jogurtu i owocków/ z syropem klonowym/ lub klasyczne bez dodatków.*
Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała:
Martyna z bloga @małakuchnia_
Komentarze