Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto
Warto założyć konto, aby:
- - kupować szybciej i wygodniej
- - tworzyć listy ulubionych produktów
- - mieć wgląd do historii i statusu swoich zamówień.
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
Pistacjowe tiramisu
Pokocha je każdy
Na słodko
Radość
To przepis z użyciem jednych z naszych ulubionych orzechów, czyli pistacji. Uwielbiamy je nie tylko za ich charakterystyczny, lekko maślany smak, ale też za to, że są pełne wartości odżywczych - bogate w zdrowe tłuszcze, białko, błonnik oraz witaminy z grupy B. Dodają energii, sycą na długo i świetnie komponują się zarówno z deserami, jak i wytrawnymi daniami.
Pistacjowe tiramisu 💚
(2 porcje):
• 250 g ricotty
• kawa (americano) do zamoczenia biszkoptów
• około 5 biszkoptów
Krok 1.
Ricottę połącz z erytrytolem i pastą pistacjową. Zmiksuj.
Krok 2.
Namoczone w kawie biszkopty przełóż jako jedna warstwa (około 1,5-2 biszkopty) do słoiczka/naczynia.
Krok 3.
Dodaj połowę masy, kolejną warstwę biszkoptów (1,5-2 biszkopty) i resztę masy.
Krok 4.
Udekoruj połówką biszkopta, pistacjami i odrobiną pasty pistacjowej.
Smacznego!
Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała:
Produkty z przepisu
- Wyprzedaż!
- bestseller
Komentarze