Pistacjowe tiramisu

Pistacjowe tiramisu

Pokocha je każdy

  • Na słodko

  • Radość

  • To przepis z użyciem jednych z naszych ulubionych orzechów, czyli pistacji. Uwielbiamy je nie tylko za ich charakterystyczny, lekko maślany smak, ale też za to, że są pełne wartości odżywczych - bogate w zdrowe tłuszcze, białko, błonnik oraz witaminy z grupy B. Dodają energii, sycą na długo i świetnie komponują się zarówno z deserami, jak i wytrawnymi daniami.

       

    Pistacjowe tiramisu 💚

     (2 porcje):

    • 250 g ricotty

    3 łyżki pasty pistacjowej

    2 łyżki erytrytolu

    • kawa (americano) do zamoczenia biszkoptów 

    • około 5 biszkoptów   

    garść pistacji naturalnych

    Krok 1.

    Ricottę połącz z erytrytolem i pastą pistacjową. Zmiksuj.

    Krok 2.

    Namoczone w kawie biszkopty przełóż jako jedna warstwa (około 1,5-2 biszkopty) do słoiczka/naczynia.

    Krok 3.

    Dodaj połowę masy, kolejną warstwę biszkoptów (1,5-2 biszkopty) i resztę masy.

    Krok 4.

    Udekoruj połówką biszkopta, pistacjami i odrobiną pasty pistacjowej.

    Smacznego! 


    Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała: 

    Michalina z bloga @vegemiska

    Komentarze

    Pokaz więcej

    Zobacz podobne wpisy na blogu