• Wyprzedaż!

Belgijska mleczna czekolada w pastylkach 250 g

15,49 zł 1 / szt.
Brutto

Opis produktu

Czekolada zawiera ponad 600 substancji, które pozytywnie działają na zdrowie. Dzięki nim czekolada ma liczne właściwości i wartości odżywcze. Chronią one przed wieloma chorobami, stymulują układ odpornościowy, poprawiają nastrój, a nawet – jak się okazuje – chronią przed próchnicą.

Czekolada mleczna przede wszystkim daje nam solidny zastrzyk energii dzięki dużej ilości węglowodanów i bardzo korzystnie wpływa na nastrój oraz likwiduje stres, gdyż stymuluje produkcję serotoniny. Warto zjeść kilka kostek czekolady mlecznej podczas intensywnej pracy umysłowej, gdyż zawarty w niej magnez korzystnie wpływa na układ nerwowy i jest pożywieniem dla naszego mózgu. Czekolada mleczna może także pozytywnie wpływać na układ sercowo-naczyniowy, jednak zawarte w niej mleko może uczulać i źle wpływać na osoby nietolerujące laktozy.

Jak każda czekolada, także i czekolada mleczna może być spożywana bezpośrednio po otwarciu opakowania czy roztopieniu w kąpieli wodnej, ale także jest świetnym dodatkiem do wielu przeróżnych deserów. Niektórzy z nas nie wyobrażają sobie świątecznych ciast bez czekoladowej, mocno słodkiej polewy, niektórzy nie wyobrażają sobie lata bez lodów czekoladowych, a jeszcze inni rozsmakowują się w owocach, moczonych w ciepłej, czekoladowej masie. Czekolada mleczna bardzo dobrze się rozpuszcza i stanowi często bazę płynnych deserów, polew, także nadzienia do słodkich bułek czy pączków. Warto jednak podkreślić, że w porównaniu do czekolady gorzkiej bądź deserowej, czekolada mleczna raczej nie nadaje się do oryginalnych sosów mięsnych, dlatego częściej wyrabia się z niej desery.

Sposób przygotowania: zagotować 300 ml mleka wraz z 200ml kremowej śmietanki 30%. Wsypać 200g czekolady mlecznej i ponownie zagotować ciągle mieszając. Doprowadzić do pożądanej gęstości gotując przez około 2-3 minuty. Ilość: 6 filiżanek.

Cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Zawartość składników kakaowych 33,6%.

Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.

Wartości odżywcze na 100 g

Energia: 563 kcal

Tłuszcze: 36.2 g

Tłuszcze nasycone: 21.8 g

Węglowodany: 50.9 g

Cukry: 49.9 g

Białko: 7 g

Sól: 0.21g

Belgia

Oceny i komentarze
Ten produkt nie ma jeszcze opinii. Daj nam znać co o nim sądzisz.
Opinie: 0 / 0
Twoja ocena:*

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych danych zgodnie z polityką prywatności.

* Pola wymagane

0 from 0 comments
Newsletter

Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!

Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!