







Idealny balans smaków: połączenie chrupiących fistaszków i rozpływającej się w ustach mlecznej i gorzkiej czekolady, a także jogurtowej polewy. Orzechowe nuty, mleczna słodycz, wytrawność kakao i delikatna kwaskowość jogurtu to klasyczna kompozycja w najlepszym wydaniu. W naszej mieszance doskonały smak gwarantuje jakość produktów: kruchych orzechów, delikatnej jogurtowej polewy oraz belgijskiej czekolady, powszechnie uznawane za najsmaczniejszą na świecie.
Producenci z Belgii używają najlepszej jakości ziaren kakao, a w dodatku poszczycić się tradycją produkcji sięgającą XVII wieku. Korzeni pierwszych kakaowych słodkości, jakimi są orzechy w czekoladzie, można doszukiwać się właśnie w Belgii. To właśnie tam, na początku poprzedniego stulecia, syn brukselskiego aptekarza podpatrzył, jak czekoladą oblewane są lekarstwa. Medykamenty podmienił na orzechowe kremy i zamknął je w polewie z czekolady. Dało początek słodkim pralinom i zapewne przyczyniło się do rozpowszechniania na całym świecie miłości do czekolady. Choć początkowo czekoladowymi przysmakami mogli delektować się tylko królowie i dworzanie, dziś jest to przysmak znany prawie każdemu. Tym bardziej warto sięgać po te najlepsze i najsmaczniejsze egzemplarze — choćby właśnie po orzechy w belgijskiej czekoladzie.
Orzechy ziemne łuskane prażone 45%, biała czekolada 20% (cukier, tłuszcze roślinne (ziarno palmowe), serwatka w proszku, naturalny aromat jogurtu 2%, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, emulgator (lecytyny (ze słonecznika)), aromat jogurtowy], gorzka czekolada 18% (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, ekstrakt waniliowy). Zawartość suchej masy kakaowej co najmniej 54%, czekolada mleczna 16% (cukier, masło kakaowe, mleko w proszku, serwatka w proszku (z mleka), miazga kakaowa, emulgator (lecytyny z soi), aromat waniliowy), zawartość suchej masy kakaowej co najmniej 31%, mieszanka glazurująca 1% (syrop glukozowy, substancja glazurująca (guma arabska, szelak), olej roślinny (kokosowy, rzepakowy), modyfikowana skrobia z tapioki).
Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia: 580 kcal
Tłuszcze: 40 g
Tłuszcze nasycone: 16 g
Węglowodany: 41 g
Cukry: 35 g
Białko: 15 g
Sól: 0.13 g
UE
Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!
Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!
Twoja opinia nie może zostać wysłana