- Wyprzedaż!
- bestseller
- - kupować szybciej i wygodniej
- - tworzyć listy ulubionych produktów
- - mieć wgląd do historii i statusu swoich zamówień.
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
Crumble cookies cynamonowo-orzechowe
Nic tak nie pachnie jesienią jak połączenie cynamonu i orzechów!
Na słodko
Ciasta i ciasteczka
Radość
Nic tak nie pachnie jesienią jak połączenie cynamonu i orzechów! Te crumble cookies to idealne ciasteczka na chłodniejsze dni – kruche z wierzchu, a miękkie w środku. Już sam ich zapach wprowadza w nostalgię i zapewnia chwilę relaksu. Podczas ich pieczenia warto zadbać o dobry film, mięciutki kocyk i kubek gorącego mleka. Połączenie wszystkich tych elementów zagwarantuje wieczór idealny.

Crumble cookies cynamonowo-orzechowe
(8 sztuk)
Składniki:
• 100 g masła
• 1 jajko
• 60 g kremu z orzechów ziemnych smooth
• 200 g mąki pszennej
• ½ łyżeczki sody oczyszczonej
Krem śmietanowo-cynamonowy:
• 125 g serka śmietankowego
• 50 g jogurtu naturalnego
• 30 g kremu z orzechów ziemnych smooth
Dodatkowo:
• orzechowe mini ciastka o smaku słonego karmelu
Krok 1.
Jajko połącz z cukrem. Dodaj roztopione masło i całość dokładnie wymieszaj trzepaczką.
Krok 2.
Do masy dodaj krem orzechowy i suche składniki. Delikatnie wymieszaj.
Krok 3.
Z masy uformuj 8 kulek i wstaw do piekarnika na 15 minut, grzanie góra-dół, 180℃.

Krok 4.
W międzyczasie składniki na krem połącz ze sobą. Nakładaj krem na jeszcze ciepłe ciasteczka.
Krok 5.
Wierzch ciasteczek udekoruj orzeszkami i pokruszonymi ciasteczkami.

Smacznego! 🧡
Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała:
Martyna z bloga @slowik.martynaa
Produkty z przepisu
- nowość
- Wyprzedaż!
- Obecnie brak na stanie
- Wyprzedaż!
- bestseller
Komentarze