Grzanki z serem camembert i figami

Grzanki z serem camembert i figami

Jesienne wydanie pajdy chleba

  • Na śniadanie

  • Roślinne ABC

  • Na obiad i lunch

  • Dzisiaj mamy dla Was kolejny przepis z wykorzystaniem orzechów – tym razem migdały – cudowne dla wsparcia Waszej glikemii, włosów oraz skóry, a dodatkowo są przepyszne i świetnie komponują się również w posiłkach na słono. Zresztą sprawdźcie sami, oto przepis na…

       

    Grzanki z camembertem i figami 💜🥪

    (1 porcja)

    • 1 figa

    • 70 g camemberta

    • 60 g serka koziego 

    • 2 grzanki żytnie na zakwasie (możesz użyć swojego ulubionego pieczywa)

    • 10 ml oliwy 

    • 1 starty ząbek czosnku

    1 łyżeczka miodu 

    1 łyżka migdałów

    • garść roszponki 

    szczypta soli  

    Krok 1.

    Oliwę łączymy z czosnkiem. Pieczywo smarujemy serkiem, dodajemy oliwę czosnkową, camembert i plastry figi. Zapiekamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 190 stopniach przez 7 minut. 

    Krok 2.

    Podpieczone grzanki posypujemy orzechami, dodajemy miód, pieprz i roszponkę.

       

    Smacznego! 🍂

    Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała: 

    Michalina z bloga @vegemiska

    Komentarze

    Pokaz więcej

    Zobacz podobne wpisy na blogu