
Zaloguj się
Nie masz jeszcze konta?
Załóż konto
Warto założyć konto, aby:
- - kupować szybciej i wygodniej
- - tworzyć listy ulubionych produktów
- - mieć wgląd do historii i statusu swoich zamówień.
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:
-
Szukaj po filtrach:

Omlet Czarny Las
Mięciutki, wilgotny, rozpływa się w ustach
Na słodko
Na śniadanie
Radość
Jeśli marzy Ci się deser, bądź śniadanie pełne głębokiego, intensywnego smaku, a jednocześnie lekkie jak chmurka – ten przepis jest dla Ciebie.
Omlet „Czarny Las” to połączenie aksamitnego, czekoladowego spodu, kremu Meditero z gorzkiej czekolady Modica oraz soczystej, domowej frużeliny. Dzięki jogurtowi greckiemu omlet wychodzi niezwykle miękki i wilgotny, a dodatek kakao oraz kremu Meditero podkręca czekoladową nutę do granic przyjemności. Frużelina wiśniowa dodaje mu owocowej świeżości, natomiast chrupiące kawałki gorzkiej czekolady na wierzchu sprawią, że posiłek nabiera charakteru.
Przekonaj się sam_a, jak łatwo przygotować prawdziwie luksusowy omlet w domowych warunkach. Wystarczy kilka składników, chwila przy patelni i… gwarantowana jest ogromna przyjemność w każdym kęsie!
Mocno czekoladowy omlet z kremem czekoladowym Meditero i domową frużeliną wiśniową. Mięciutki, wilgotny, rozpływa się w ustach. Spróbujcie koniecznie 😮💨
Omlet Czarny Las 🍒🍫
(patelnia o śr. 16 cm)
• 75 g jogurtu greckiego
• 1 jajko
• 3 łyżki mleka
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• olej do natłuszczenia patelni
Frużelina wiśniowa 🍒
• 250 g wiśni bez pestek (świeżych lub mrożonych)
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
• 2 łyżki wody
Do podania
• serek lub skyr waniliowy
• Meditero: krem z gorzkiej czekolady Modica
• frużelina wiśniowa
Omlet czekoladowy – sposób przygotowania 🍫
Krok 1.
Łączymy wszystkie składniki. Masę przelewamy na natłuszczona patelnię i smażymy 5 minut z jednej strony i 3 minuty z drugiej.
Frużelina wiśniowa – sposób przygotowania 🍒
Krok 1.
Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i gotujemy pod przykryciem około 5 minut.
Smacznego!
Specjalnie dla Promieni Słońca przepis przygotowała:
Olga z bloga @olgamaj_jestem
Komentarze