







Idealny balans smaków: połączenie chrupiących chipsów bananowych i rozpływającej się w ustach mlecznej i gorzkiej czekolady, a także jogurtowej polewy. Owocowe nuty, mleczna słodycz, wytrawność kakao i delikatna kwaskowość jogurtu to klasyczna kompozycja w najlepszym wydaniu. W naszej mieszance doskonały smak gwarantuje jakość produktów: kruchych chipsów bananowych, delikatnej jogurtowej polewy oraz belgijskiej czekolady, powszechnie uznawane za najsmaczniejszą na świecie.
Producenci z Belgii używają najlepszej jakości ziaren kakao, a w dodatku poszczycić się tradycją produkcji sięgającą XVII wieku. Korzeni pierwszych kakaowych słodkości, jakimi są orzechy w czekoladzie, można doszukiwać się właśnie w Belgii. To właśnie tam, na początku poprzedniego stulecia, syn brukselskiego aptekarza podpatrzył, jak czekoladą oblewane są lekarstwa. Medykamenty podmienił na orzechowe kremy i zamknął je w polewie z czekolady. Dało początek słodkim pralinom i zapewne przyczyniło się do rozpowszechniania na całym świecie miłości do czekolady. Choć początkowo czekoladowymi przysmakami mogli delektować się tylko królowie i dworzanie, dziś jest to przysmak znany prawie każdemu. Tym bardziej warto sięgać po te najlepsze i najsmaczniejsze egzemplarze — choćby właśnie po orzechy w belgijskiej czekoladzie.
Chipsy bananowe 50% [banan, olej kokosowy, cukier, aromat bananowy], polewa jogurtowa 16,4% [cukier, olej kokosowy, mleko w proszku, naturalny aromat jogurtu 2%, regulator kwasowości: kwasek cytrynowy, emulgator (lecytyny (ze słonecznika)), aromat jogurtowy[, gorzka czekolada 16,3% [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy), czekolada mleczna 16,3% [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, serwatka w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy], mieszanina glazurująca 1% [syrop glukozowy, substancja glazurująca (guma arabska, szelak), olej roślinny (kokosowy, rzepakowy), modyfikowana skrobia z tapioki.
Zawartość suchej masy kakaowej 31%.
Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.
Wartości odżywcze na 100 g
Energia: 504 kcal
Tłuszcze: 30 g
Tłuszcze nasycone: 23 g
Węglowodany: 59 g
Cukry: 34 g
Białko: 3.4 g
Sól: 0.10 g
UE
Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!
Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!
Twoja opinia nie może zostać wysłana