• Wyprzedaż!

Fasola czerwona 1000 g

12,49 zł 1 / szt.
Brutto

Opis produktu

Fasola czerwona ma duże czerwone nasiona, ze względu na swój kształt często nazywana jest fasolą nerkowatą. Pochodzi ona z terenów dzisiejszej ameryki południowej i środkowej. Do Europy trafiła razem z Hiszpańskimi odkrywcami, którzy wracali z nowego świata.

Fasola czerwona zawiera wiele istotnych wartości odżywczych. Jest ona znakomitym źródłem biała, jego ilość jest porównywalna do tego w mięsie, mimo to białko występujące w fasoli jest nieco uboższe w cenne aminokwasy. Jednak fasola ta idealnie sprawdza się jako zamiennik mięsa w kuchni wegetariańskiej oraz wegańskiej.

Fasola czerwona jest znana jako dodatek do chili oraz sałatek, jednak można użyć jej na wiele więcej sposobów.

Śmiało możemy ją wykorzystać jako dodatek to domowej tortilli lub przygotować z niej krem.

Sposób przygotowania: fasole należy zalać wodą i pozostawić na 8 -12 godzin. Wymieniamy wodę i gotujemy bez przykrywki na dużym ogniu przez 10 minut. Następnie pod przykrywą przez  60 - 90 minut. Fasolę należy schłodzić w wodzie której się gotowała, następnie można dodać szczyptę soli.

Fasola czerwona

Na terenie zakładu występują alergeny: gluten, orzechy ziemne, soja, mleko, inne orzechy, seler, nasiona sezamu i dwutlenek siarki.

Wartości odżywcze na 100 g

Energia: 287 kcal

Tłuszcze: 1,8 g

Tłuszcze nasycone: 0,9 g

Węglowodany: 35 g

Cukry: 5,7 g

Białko: 19 g

Sól: <0.03 g

Polska

Oceny i komentarze
Ten produkt nie ma jeszcze opinii. Daj nam znać co o nim sądzisz.
Opinie: 0 / 0
Twoja ocena:*

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych danych zgodnie z polityką prywatności.

* Pola wymagane

0 z 0 opinii
Newsletter

Bądź na bieżąco z wszystkimi nowościami w Promieniach Słońca i otrzymuj newsletter prosto na swoją skrzynkę!

Co jakiś czas wysyłamy wiadomości z promocjami, a Ty dostajesz 5% zniżki na pierwsze zamówienie!